“It was a wonderful experience of collaboration”

CONTEMPORARY STAIRCASE MAKES AN ENTRANCE

When David and Louise Goodwin decided to undertake a complete renovation of their 1960s house in an Essex village, they knew they wanted to inject a contemporary feel to the family home where they live with their two daughters. Central to this was changing the hallway, including the position of the staircase, to create a light-filled space that set the tone for the rest of the house. They decided on Hall Brothers after seeing first-hand the quality of their work over ten years ago and knew they would be the right company for the project.

David says: “I had a very clear idea of what the staircase should look like – it needed to be traditional and yet minimalistic. In particular I wanted a floating bottom step, unencumbered by newel posts. From some initial chats with Philip – and some rough hand sketches – we worked together to create this design, including finding a way to achieve the unsupported bottom step.

“From these, Tony who is Workshop Manager did a very clever mock-up of the bottom step, which was exactly what I had in mind as well as complying with building regulations.

“It all worked perfectly and the staircase was built and installed on time. It was quite simply a wonderful experience of collaboration from start to finish and we were delighted with the end result.”